Menu
5 juli

De Veiling – matchen bij afslag

Museum BroekerVeiling is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Op deze historische plek in Broek op Langedijk is in 1887 het veilen bij afslag ontstaan. Op maandag 5 juli is Museum BroekerVeiling het decor voor ons event ‘De Veiling – matchen bij afslag’. Geen schuiten met aardappelen maar kavels met vragen van maatschappelijke organisaties die bij afslag worden geveild aan de bedrijven in de veilingbanken onder leiding van de veilingmeester. Op deze inspirerende, goed geventileerde plek zullen we zoveel mogelijk verbindingen leggen tussen bedrijf en samenleving. 

Programma

De Veiling zal in de middag plaatsvinden. De exacte tijden worden nog bekend gemaakt maar houd rekening met 13.00 – 18.00 uur. Het programma zal er ongeveer zo uit komen te zien:

  • ontvangst van de maatschappelijke organisaties
  • schuiten inrichten door maatschappelijke organisaties
  • ontvangst bedrijven / ondernemers 
  • start veiling 
  • speeddates en sluiten van matches
  • einde veiling en aanvang borrel  

Werkwijze

Maatschappelijke organisaties kunnen via onderstaande button alvast hun hulpvragen indienen bij De Waaier en vervolgens hun presentatie voorbereiden voor De Veiling op 5 juli.

Op de dag van De Veiling hebben de maatschappelijke organisaties voorafgaand aan de daadwerkelijke veiling de mogelijkheid om hun schuit in te richten. Voor de veiling nemen alle ondernemers/bedrijven plaats in de veilingbanken en varen de maatschappelijke organisaties met hun schuit door de veilinghal waar zij hun vragen presenteren. Geen vaarbewijs nodig, er vaart een schipper mee! De ondernemers kunnen vanuit de veilingbanken reageren op de hulpvragen. Verwacht je te kunnen helpen? Dan wordt dat genoteerd door de veilingmeester. Na de veiling treffen jullie elkaar in een speeddate om waar nodig meer informatie uit te wisselen en de daadwerkelijke match te sluiten.

Checklist indienen vragen (voor mo’s) 

Denk bij het aanmelden van de hulpvragen aan de volgende punten: 

  • De hulpvraag moet uitvoerbaar zijn binnen de geldende (voor zover nog aanwezige) coronarichtlijnen; 
  • Dien bij voorkeur meerdere (soorten) vragen in zodat meerdere bedrijven kunnen matchen. Ook wanneer wij moeten selecteren vergroot je met vragen in verschillende clusters (bijv. klussen, materialen, organisatorisch advies, ondersteuning bij communicatie);
  • Check op verschillende afdelingen van de organisatie welke vragen er leven; op kantoor kan men behoefte hebben aan financieel advies, op de vloer zouden klussers welkom kunnen zijn; 
  • Denk vast na over een aansprekende manier waarop je de hulpvragen zou kunnen presenteren op de varende schuiten. 

Aanmelden

Je kunt nu jouw plekje in de veilingbanken (voor bedrijven) of op de schuiten (voor maatschappelijke organisaties) reserveren. Aanmelden graag bij voorkeur uiterlijk 18 juni. Om zoveel mogelijk ondernemers en bedrijven de kans te geven hierbij aanwezig te zijn én om zoveel mogelijk vragen van de maatschappelijke organisaties te kunnen invullen, moeten we ons beperken tot 1 afgevaardigde per bedrijf en maximaal 2 afgevaardigden per maatschappelijke organisatie. Omdat de restricties omtrent het maximum aantal personen dat bij elkaar mag komen op 5 juli nog niet definitief zijn, zullen we bij veel animo mogelijk een selectie moeten maken.